انیمیشن چیست؟
پویا نمایی یا انیمیشن همانطور که از نامش مشخص است پویاسازی ( متحرک سازی ) اجسام یا تصاویر و نمایش آن در قالب یک داستان مشخص می باشد، این فرآیند به وسیله عکاسی از اجسام یا نقاشی و پشت سر هم قرار دادن آنها جهت القا یک توهم جذاب به عنوان متحرک بودن یا جاندار بودن المان های موجود در تصویر، این تصاویر جذاب بصورت فریم به فرم طراحی و یا عکاسی می شوند بگونه ای که برای ساخت یک ثانیه پویانمایی در حالت استاندارد باید 24 تصویر پشت سرهم دیگر قرار بگیرد.
- انواع انیمشن ها
انیمیشن تک بعدی: این نوع پویانمایی به عنوان سنتی شناخته و با پشت سرهم قرار دادن تصاویر نقاشی شده تهیه می شوند.
انیمیشن دو بعدی: این نوع پویانمایی در فضایی دو بعدی ( کاراکترها دارای ارتفاع و عرض می باشند و تنها از یک جهت به نمایش در می آیند) تهیه می شود و با توجه به استفاده از تصاویر وکتوری ( مقیاس پذیر ) و پیکسلی کیفیت بسیار بالایی نسبت به انیمیشن های تک بعدی دارند.
انیمیشن سه بعدی: این مدل از پویا نمایی در فضایی سه بعدی ( کاراکترها دارای ارتفاع، عرض و طول یا عمق هستند ) ساخته می شوند که این پیشرفت بی نظیر در متحرک سازی اجسام ثابت و بی جان با ظهور کامپیوتر سرعتی غیرقابل باور گرفته است و امروزه اکثر انیمیشن های موفق و پر بازدید بصورت سه بعدی تهیه و تولید می شوند.
- تفاوت انیمیشن های 2 بعدی و 3 بعدی
در مدل دو بعدی انیمیشن ها تمرکز اصلی بر روی تغییر موقعیت و وضعیت تصاویر یا کاراکترها می باشد در حالیکه در مدل سه بعدی تولیدکنندگان با توجه به جزئیات اقدام به ساخت دنیاهایی کامل می کنند که داخل این فضای ساخته شده کاراکترهای انیمیشن باهم دیگر دارای تعامل هستند .
- تعریف انیمیشن 3 بعدی
اگر بخواهیم تعریف دقیقی از انیمیشن های سه بعدی داشته باشیم باید بگوییم که در اینگونه انیمیشنها، دقیقاً مانند دنیای سه بعدی ساخته می شوند. یعنی اینکه مثل انیمیشن های دوبعدی فقط طول و عرضشان قابل دیدن نیست، عمق هم به اینگونه انیمیشن ها اضافه می شود. با این تفاسیر افزودن همین پارامتر، شباهت اینگونه انیمشین ها را به واقعیت نزدیک و نزدیکتر می کند.
می توان گفت که اگر عمق به ویژگی های یک انیمیشن اضافه شود، تغییرات آنچنانی در چرخش، نمای صحنه ها، موقعیت اشیاء، انحناها و پیچ و تاب ها بوجود می آید. همه این موارد برای انیمیشن های سه بعدی، بر زاویهی دید و میزان روشنایی نیز اثرگذار خواهد بود.
برای اینکه یک انیمیشن سه بعدی تولید شود، باید سه مرحله اصلی را طی کند.
چه انیمیشنی را انیمیشن سه بعدی مینامند؟
انیمیشن سه بعدی به چه انیمیشنهایی گفته میشود و تفاوت آن با انیمیشنهای دوبعدی چیست؟ اینجا درباره انیمیشنهای سه بعدی خواهید آموخت و با یک گریز به این صفحه، میتوانید با انیمیشنهای دوبعدی نیز آشنا شوید تا تفاوت این دو را بهتر درک کنید.
انیمیشن سهبعدی در فیلمها
ردپای انیمیشنهای سه بعدی را میتوان در فیلمهایی با صحنههای حاوی انفجار و تصادف و … دید که به کمک انیمیشن سهبعدی افزون بر اینکه از صرف هزینه های هنگفت و صدمات احتمالی جلوگیری میشود، صحنهها بهگونهای طراحی و خلق میشوند که شاید در واقعیت نتوان آنها را بهخوبی انیمیشنها آفرید.
تعریفی دقیق از انیمیشن سهبعدی
درواقع انیمیشن سه بعدی، خود را شبیه به دنیای سه بعدی ما میسازد، این یعنی اینکه برخلاف انیمیشنهای دوبعدی که فقط طول و عرض اشیاء قابل مشاهده است، در انیمیشن های سه بعدی به اشیاء عمق نیز اضافه میشود که اضافه شدن این پارامتر، انیمیشن را شبیه به دنیای واقعی جلوه میدهد.
افزودن عمق به انیمیشن، ویژگیهایی مثل موقعیت، چرخش، پیچ و تابها و انحناء، مقیاس و نمای اشیاء را تغییر میدهد. به جز اینکه ویژگیهای یادشده در اشیاء تغییر میکنند، در انیمیشن سه بعدی برای صحنه ها، زاویه دید و میزان نور و روشنایی نیز اهمیت مییابد.
روش تولید انیمیشن سهبعدی
روش تولید انیمیشن سه بعدی، به ترتیب به سه بخش اصلی مدلسازی، چیدمان و متحرکسازی، و رندر کردن تقسیم میشود.
مدلسازی بخشی است که نحوه تولید اشیاء سه بعدی در یک صحنه خاص را توصیف میکند.
در چیدمان و متحرک سازی، فرآیندی دنبال میشود که جهت قرار دادن و متحرک سازی اشیا در یک صحنه خاص، مشخص میشود.
و درنهایت رندر کردن، نتیجه یا خروجی کاملی از گرافیک کامپیوتری را توصیف میکند که در آن ویژگی هایی مثل میزان و زاویه تابش نور به شی نیز تعیین میشود.
در ساخت انیمیشن سه بعدی، ضمن طراحی سهبعدی المانها و اشیاء موجود در صحنه و افزودن سایه ها و تنظیم میزان و زاویه تابش نور، از صحنه تصویربرداری میشود که درواقع با کمک تصویربرداری، داستان انیمیشن روایت میشود.
نرمافزارهای تولید انیمیشن سهبعدی
ساخت انیمیشن های سه بعدی نیازمند نرم افزارهای بسیار قدرتمندی است که بتواند تمامی ابزارهای طراحی و تولید انیمیشن سه بعدی را پوشش دهد. ازجمله نرمافزارهایی که برای تولید انیمیشن های سه بعدی استفاده میشوند میتوان به ۳D Studio Max، Maya، Blender ، Lumion، Sketchup اشاره کرد.
نمونه ای از انیمیشن سه بعدی ( 3D ) :
گروه مپنا
برند فیل فیل
برند Wholly
- تعریف انیمیشن 2 بعدی
انیمیشن 2 بعدی (2D)
شاید این موضوع، سوال شما نیز باشد! انیمیشن دوبعدی یا ۲D به چه انیمیشنی گفته میشود و چه ویژگیهایی دارد که آن را با این نام یاد میکنند؟
تعریف انیمیشن دوبعدی
در یک انیمیشن دوبعدی شخصیتها، داستانها و زمینهها همگی در محیطهای دوبعدی هستند و اشکال میتوانند به بالا و پایین، چپ و راست حرکت کنند.
بهعبارتیدیگر در انیمیشن دو بعدی، اشکال و تصاویر بر اساس دو محور X و Y ترسیم میشوند.
این انیمیشنها به نظر میرسد عمقی ندارند و تخت و مسطح هستند.
انواع انیمیشن دوبعدی
انیمیشنهای ۲D ازنظر شیوه ساخت به سه دسته تقسیم میشوند:
انیمیشنهای رسم دستی: کارتونهای قدیمی که اشکال و صحنهها فریم به فریم، با دست ترسیم میشدند، از این نوع هستند.
موشن گرافیک: انیمیشنهایی که تصاویر آن با گرافیک برداری با استفاده از نرمافزار رسم میشوند.
تخته سفید: انیمیشنهایی شبیه به انیمیشنهای رسم دستی که روی تختهای با زمینه سفید رسم میشوند.
موشن گرافیک و تخته سفید نسبت به انیمیشنهای رسم دستی، در صنعت یادگیری آنلاین بسیار محبوب هستند، سریعتر ساخته میشوند و نسبت بهرسم دستی هزینه بیشتری دارند.
در موشن گرافیک میتوان تصاویر پیچیدهتر و با رنگهای بیشتر ترسیم کرد.
نرمافزارهای ساخت انیمیشن دوبعدی
نرمافزارهای بسیاری برای ساخت انیمیشنهای دوبعدی وجود دارند، اما در بین این نرمافزارها Adobe Photoshop, Flash، After Effects ،Encore و Moho بسیار رایج هستند.
انیمیشن دوبعدی یا سهبعدی؟
امروزه انیمیشنها بهطورکلی به انیمیشنهای دوبعدی و سهبعدی دستهبندی میشوند و وقتی سخن از انیمیشن دوبعدی به میان میآید، ویژگیهای آن با یک انیمیشن سهبعدی مقایسه میشود.
واقعیت این است که نمیتوان واژه بهتر را به یکی از آنها نسبت داد، زیرا هرکدام ویژگیهایی دارند که هریک را از دیگری متمایز میکنند.
انیمیشن دو بعدی سرآغاز انیمیشنسازی است و باوجود ظهور انیمیشن سهبعدی، همچنان قابلیت استفاده در تبلیغات، فیلمها، نمایشهای تلویزیونی، بازیهای کامپیوتری و وبسایتها را دارد و از جذابیت آن کم نشده است.
مزیت انیمیشن دوبعدی
در برنامهها و بازیهای آنلاین، زمانی که از انیمیشنهای ۲D در کنار اسکریپت استفاده میشود، انیمیشنها با هزینه و زمان کمتری ساخته میشوند که میتواند سود بیشتری را از فروش برنامهها به دست آورد.
همچنین فرمت ۲D امکان بارگذاری سریعتر در دستگاههای تلفن همراه را فراهم میکند.
روش های ساخت انیمیشن های دوبعدی نیز در سه گونه است:
– انیمیشن هایی که تصاویر و همه صحنه هایش با دست طراحی می شوند که به آنها انیمیشن های رسم دستی گفته می شود.
– انیمیشن هایی هم هستند که بوسیله گرافیک بُرداری که انجامشان توسط نرم افزار صورت می گیرد، تولید می شوند که به آنها موشن گرافیک گفته می شود.
– نوع دیگری از انیمیشن های رسم دستی هستند که بر روی تخته های سفید رنگ ترسیم می شوند که اصطلاحاً تخته سفید نام دارند.
دو نوع موشن گرافیک و تخته سفید در زمینه های یاددهی ابزارهای آنلاین خوبی به حساب می آیند، چرا که زودتر تولید خواهند شد، و البته نسبت به رسم دستی به هزینه بیشتر نیز نیاز دارند. از بین نرم افزار هایی که می توان برای انیمیشن های دوبعدی به کار برد، برنامه های Adobe Photoshop, Flash،After Effects ، Encore و Moho از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند.
نمونه ای از انیمیشن دو بعدی ( 2D ) :
وسطی ها
سنگ، کاغذ، قیچی
داستان های مش صفر
جستجو
سایر دسته بندی ها



جدیدترین مطالب
استودیو کروماکی چیست؟
واژه استودیو و تصور دکورهای مختلف برای اکثر ما […]

تجهیزات لازم برای استودیو فیلمبرداری
یک استودیو فیلمبردای متشکل از تجهیزات مختلفی است که […]

استودیو صدا برداری
پیش از هر اقدامی لازم است به اطلاعات و […]

مشاوره تبلیغات و برندینگ
مشاوره تبلیغات و برندینگ در دنیای امروزی برندینگ چرخ […]

قیمت طراحی گرافیک سایت
قیمت طراحی گرافیک سایت گرافیک به عنوان یکی از […]
