یک استودیو فیلمبردای متشکل از تجهیزات مختلفی است که هریک در تهیه و تدوین فیلمهای تبلیغاتی، تیزرها، کلیپ، ویدئوهای کوتاه و بلند نقش داشته و بنابر سطح مبتدی یا حرفهای بودن فیلمبردای ممکن است از تجهیزات ساده یا پیشرفته استفاده شود.
به طور کلی تجهیزات فیلمبرداری در هر سطحی را میتوان در دستههای صدا، دوربین و نورپردازی تقسیم کرد و این هدف کاری و بودجه است که نوع تجهیزات و ملزومات همراه آنها را تعیین میکند.
البته اگر بخواهیم در نگاهی دقیقتر به جزئیات انجام پروسه فیلمبردای بپردازیم یک رکن دیگر به سایر تجهیزات لازم برای استودیو فیلمبرداری اضافه میشود و آن نرمافزارها و برنامههای ادیت و آماده سازی فیلم پس از ضبط است که در دسته تجهیزات پردازش قرار میگیرند.
تولید فیلم با استفاده هریک از انوع تجهیزات مبتدی یا حرفهای نیازمند تدوین و پردازش است تا ویدیوی خام تولید شده با نرمافزارهای مختلف دستخوش تغییرات لازم شود و در نهایت خروجی کار یک فیلم با کیفیت نورپردازی، صدا، کروماکی و… مناسب استخراج شود.
انواع تجهیزات استودیو فیلمبردای
اگر قصد ساخت یا شناخت یک استودیوی فیلمبردای را دارید ابتدا باید هدف خود از کاربری استودیو را مشخص کنید و برحسب سطح، نوع کار، فضا و لوکیشن استودیو تجهیزات مناسب را انتخاب و برقرار کنید و به این منظور باید کاربرد، مشخصات و نحوه استفاده از تجهیزات مختلف را بشناسید.
تجهیزات نورپردازی: شامل عناصر مختلفی ازجمله: رینگلایتها، پرده کروماکی و ویدیولایتها است که هریک نوع خاصی نور را به سوژه تابانده و از ایجاد سایه و زاویه تند نور پیشگیری میکنند و برای ثبت هرچه بهتر تصویر، لنز دوربین را یاری میکنند. رینگلایتها نوری ثابت را منتشر کرده که در استودیوهای حرفهای منبع کمکی محسوب شده و در فیلمبردای مبتدی با نزدیک کردن به سوژه منبع نور اصلی هستند و عملکرد ساده و برقی آنها یک مزیت محسوب میشود.
در سطح حرفهای میتوان از ویدیولایتها استفاده کرد که در ستآپهای تاشو و ثابت وجود داشته و قابلیت شکلپذیری مدلهای تاشو نحوه تنظیم نورپردازی را تسهیل میکند و به این ترتیب همگام با تغییر حالت سوژه یا نوسانات نور طبیعی، امکان تغییر شدت و زاویه نور مصنوعی نیز وجود دارد.
لنز فیلمبرداری: میتوان لنزها را قطب اصلی تجهیزات استودیو در فیلمبرداری دانست و برای رویت و ضبط تصاویر ویدیویی از آنها بهره گرفت و حال این لنز میتواند دوربین یک گوشی هوشمند باشد یا لنزهای پیشرفته یک دوربین حرفهای فیلمبرداری.
برای ضبط و ثبت ویدیوهای با کیفیت نیازمند دوربینهایی خواهیم بود که بتوانند تصاویر را به صورت فول اچ دی با زوم اپتیکال ۲۰ برابر ضبط کنند و از قابلیتهای سنسور ۳ تراشه، پردازش و اسلوموشنهای پیشرفته فناوری برخوردار باشند.
اگر سطح کاری یا بودجه مخاطب امکان استفاده از دوربین گوشی یا دوربین حرفهای را ندهد؛ دوربینهای DSLR نیز یکی از بهترین تجهیزات استودیو در فیلمبرداری است که قابلیت ضبط تصویر با کیفیت FHD1080 و سرعت فریم ۵۹ ثانیه یا کیفیت 4k سرعت فریم ۲۵ ثانیه را دارد.
میکروفون فیلمبردای: هرگز نمیتوان از جایگاه و کاربرد خاص میکروفونها به عنوان یک عنصر اصلی تجهیزات استودیو در فیلمبردای چشمپوشی کرد و باید بدانید که وضوح و شدت صوت تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت ویدیوی خروجی دارد.
در خصوص انتخاب یک منبع پخش و ضبط صدا فورم فاکتورهای مختلفی پیشروی شما قرار دارند که این فاکتور بنابر هدف کاربری، سطح صدابرداری و… مدل، نوع، سایز و مشخصات یک میکروفون مناسب و مطابق با فیلمبرداری شما را تعیین خواهند کرد.
یکی از رایجترین میکروفونها برای صدابرداری Mic Studoi است که در انواع نصب روی بازو، رومیزی یا شاتگان وجود دارند و نمونه شاتگان را روی هاتشوی دوربینها نصب میکنند و بنابر هدف لنز دوربین، صدا را بازتولید میکنند.
میکروفونهای رومیزی را با استفاده از پایه مخصوص روی سطح صاف نگهداشته و به کمک USB یا Type_c به دستگاه مربوطه وصل شده و عملکرد الگوی قطبی را در ضبط صدا دارند یعنی اصوات را با شدت مساوی از جهات مختلف دریافت و ضبط میکنند.
کیت های متنوع تجهیزات استودیو فیلمبرداری
پیش از این هم به تاثیر ویژه بودجه و لول کاری بر انتخاب تجهیزات مناسب و مقرونبهصرفه اشاره کردیم و همانطور که میدانید در تامین تجهیزات لازم برای استودیو فیلمبردای آیتمهای مختلفی نقش دارند که هریک بنابر نحوه فیلمبردای و سوژه کاربرد خاصی دارند.
- کیت ارزان: برای کار در سطح مبتدی میتوانید یک کیت ساده و ارزان را انتخاب کنید که در مناسبترین حالت کاربردی و اقتصادی شامل: میکروفون ارزان Maono یا متوسط Fifine T669 ، نور ارزان با YQ_320A یا متوسط Bk416، دوربین ارزان گوشی هوشمند یا متوسط CanonXs60 هستند و مونوپاد یا سهپایه را به عنوان لوازمات جانبی استفاده کنید.
- کیت متوسط: برای کار در سطح نیمه حرفهای میتوان یک کیت با قیمت متوسط را تهیه کرد که شامل: میکروفون متوسط At2035 یا خوب Rode Nt1_A، دوربین نیمه حرفهای Canon850d، منبع نوری لازم و کافی و لوازمات جانبی مانند: گیمبال، پرده کرومالی، سهپایه حرفهای و ادیت ویدیو استفاده کرد.
- کیت حرفه ای: مسلما برای ضبط و تدوین فیلم با کیفیت بالا و با لوکیشنهای و سوژههای حرفهای به آیم و تجهیزات پیشرفته و تخصصی احتیاج خواهید داشت و یک کیت گران شامل: میکروفونهای یقهای، شاتگان یا استودیویی، دوربین متوسط Nx5r یا نیمه حرفهای Nx80 یا پیشرفته Ronin4d_8k و نورپردازی حرفهای و مطابق با شرایط استودیو یا سوژه استفاده کنید.
این موارد سه پک متفاوت از تجهیزات لازم برای استودیو فیلمبردای هستند که هریک دارای المانها و لوازمات جانبی خود بوده و این شما هستید که باید با آگاهی از بودجه، نوع و سطح فیلمبرداری خود نمونه مناسب را انتخاب کنید زیرا این موارد کلیات کار بوده و هر فیلمبردار تجهیزات ریز و درشت خود را لازم دارد.
بهترین انتخاب تجهیزات برای استودیو فیلمبردای
به طور کلی دو فاکتور اصلی تعیین کننده انتخاب بهترین تجهیزات لازم برای استودیو فیلمبردای هستند که شامل: هدف کاربردی و بودجه میشوند و لازم است پیش از هر اقدام هدف و سطح فیلمبرداری خود را مشخص کنید و تجهیزاتی مناسب را فراهم کنید.
عامل محدود کننده نیز بودجه است چرا که ممکن است حتی در فیلمبرداری آماتور نیز شما بر حسب بودجه خود مایل به استفاده از تجهیزات پیشرفته باشید و یا بالعکس با وجود نیاز به ابزار کاری پیشرفته محدود به بودجه کم باشید.
در پایان نیز لوازمات جانبی نیز بخش قابل توجهی از پروسه فیلمبرداری با کیفیت، راحت و هزینهها را شامل میشوند و مسلما هرچقدر تجهیزات و ملزومات جانبی بیشتر و حرفهایتری در فرآیند فیلم سازی نقش داشته باشند برآورد هزینهها بیشتر خواهد بود.
جستجو
سایر دسته بندی ها

جدیدترین مطالب
استودیو کروماکی چیست؟
واژه استودیو و تصور دکورهای مختلف برای اکثر ما […]

تجهیزات لازم برای استودیو فیلمبرداری
یک استودیو فیلمبردای متشکل از تجهیزات مختلفی است که […]

استودیو صدا برداری
پیش از هر اقدامی لازم است به اطلاعات و […]

مشاوره تبلیغات و برندینگ
مشاوره تبلیغات و برندینگ در دنیای امروزی برندینگ چرخ […]

قیمت طراحی گرافیک سایت
قیمت طراحی گرافیک سایت گرافیک به عنوان یکی از […]

دیدگاهتان را بنویسید